Doe een Klic-melding met Klic App!

Of je nu een vijver in je tuin wilt aanleggen of van plan bent eindelijk dat droomzwembad te nemen: als het eenmaal zover is, zul je een Klic-melding moeten doen. Als je daar nu nog nooit van hebt gehoord, hoef je je niet direct zorgen te maken. Het doen van een Klic-melding is namelijk hartstikke makkelijk! Fijn, want als je met zo’n project begint, heb je het natuurlijk al druk genoeg! Hoe het doen van zo’n Klic-melding in zijn werk gaat en waarom het nodig is, vertellen wij je vandaag!

Wat is het nut van een Klic-melding?

Stel je voor; je gaat enthousiast in de weer met de graafmachine in de grond van je tuin en dan… oeps. Dat klonk niet goed. Na een nadere inspectie blijkt dat je een kabel hebt geraakt. Oei. Zulk soort schade kan natuurlijk makkelijk voorkomen worden, als mensen voor ze gaan graven weten wat er zich onder de grond bevindt. Precies hierom is het nu al tien jaar verplicht om een Klic-melding te doen voor je machinaal gaat graven. Wanneer je zo’n melding doet, ontvang je namelijk een duidelijk en goed overzicht van het ondergrondse leiding- en kabelnetwerk. Zo ga je voorbereid beginnen aan de klus!

Wat is de rol van Klic App in het verhaal?

Dat je een Klic-melding moet doen, is logisch. Maar wat heeft Klic App daar dan mee te maken? Eigenlijk maakt deze app het allemaal een stuk makkelijker! Het doen van de melding gebeurt via www.klic-app.nl, op desktop, tablet of smartphone. Je wordt hier gevraagd verschillende gegevens aan te leveren, zodat kan worden bepaald waar je precies gaat graven en wanneer. Zodra dit allemaal is gebeurd, ontvang je in de Klic App de benodigde informatie. Zo kun je met een gerust hart beginnen aan je machinale graafwerkzaamheden!

 KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster